Omgeving

Laren ligt in de driehoek Deventer – Zutphen – Lochem en maakt, sinds 1971 deel uit van de gemeente Lochem. Met twee sportcentra met sauna en zonnebank, een kerk, bibliotheek, een beautysalon, kappers, supermarkt, drogisterij en meerdere horecagelegenheden biedt het dorp alles waaraan het een mens niet mag ontbreken. Laren heeft ruim 4.000 inwoners en is qua oppervlakte zeer uitgestrekt, met in het buitengebied nog steeds veel boerenbedrijven. Het voor de Achterhoek zo kenmerkende coulisselandschap is een lust voor het oog, zowel wandelend als op de fiets.

Laren staat bekend om haar Dikke Boom. Bij kasteel Verwolde staat de dikste eik van Nederland, met een omvang van 7,52 meter. De boom heeft vooral naam gemaakt door de tante en de oom van Annie M.G. Schmidt die in deze boom woonden. Maar ook de Larense Fietsvierdaagse trekt jaarlijks duizenden mensen naar het dorp.

Laren heeft een rijk verenigingsleven. Bent u benieuwd wat er in en om Laren Gelderland te beleven valt? Het dorp heeft een eigen website: Laren Leeft. Hierop staat veel handige informatie. In de agenda van ‘Laren Leeft’ kunt u bekijken welke evenementen er plaats vinden gedurende het jaar.